Knjižnica Jurij Vega Dol pri Ljubljani

vabi na srečanje s pisateljem, alpinistom in novinarjem

TADEJEM GOLOBOM.

Spoznali bomo pestro in bogato literarno ustvarjalnost

avtorja in z izborom njegovih fotografij spoznali lepote

alpinističnega sveta.

Knjižnica Dol pri Ljubljani,
torek, 27. 3. 2018, ob 19. ur

 

Osrednji gost praznovanja 20-letnice delovanja Knjižnice Jurij Vega Dol pri Ljubljani bo Tadej Golob.

Novinarsko pot je začel v športnem uredništvu TV Slovenija, nato je pokrival motociklizem v reviji Grand Prix, pisal intervjuje za revijo Playboy, bil urednik revije za alpinizem, športno plezanje in treking Grif.

Literarna ustvarjalnost priljubljenega avtorja je zelo raznolika;  piše tako za mladino kot za odrasle. Za roman Svinjske nogice je leta 2010 prejel nagrado Kresnik, njegov prvi mladinski roman Zlati zob je bil izbran za projekt Rastem s knjigo 2012/13. Napisal je tudi avtobiografije Zoran Predin : zgodba iz prve roke (2004), Peter Vilfan : avtobiografija (2004),  Dajte Gogiju žogo! (2015).

Zaradi romana  Ali boma ye! (2013)  je začel trenirati boks, da se je čim bolj vživel v lik glavnega junaka. Istega leta je napisal tudi knjigo za mladino Kam je izginila Brina?

Zadnji roman Jezero (2016) je zelo uspešna kriminalka, ki je doživela že tri ponatise; v knjižnicah jo je zelo težko dobiti, ker je knjiga ves čas izposojena.

Ne smemo pozabiti tudi njegove knjige Z Everesta (2000), v kateri je popisal vzpon na Everest, kamor je spremljal Dava Karničarja. Gost bo pripravil izbor svojih fotografij iz alpinističnega sveta.

Pogovor s Tadejem Golobom bo vodila Branka Vodenik, za glasbeni del večera  pa bosta poskrbela glasbenika Ana Šimenc Kugler in Enos Kugler.

 

VLJUDNO VABLJENI!

 

(Skupno 12 obiskov, današnjih obiskov 1)